Utställningsresultat

Äntligen hemkommen från Agility Grand Prix och här kommer då Sushis resultat:

Standard

Helhetsintryck: Vacker hona
Övrig bedömning: Vackert feminin typ. Önskas bredare käkben. Utmärkt grundfärg. Önskas mera silvrering. Bra lång magteckning som går upp i ena frambenet tyvärr. Osymmetrisk. Saknar svansteckning. Önskas bättre tassar. Bra helhet.
Temperament: Trevlig
Kvalitetsklass: 1
Konkurrens: 1 (Vilket blir en förstaplats i hennes färg såklart...)

Pet Class
Helhetsintryck: Lugn dam
Kondition: Bra storlek och massa. Mkt bra renhet. Ok klor. Mjuk och len päls.
Tamhet: Bra temp. och hant.
Kvalitetsklass: A
(Blev pet seniorhona 1 + bästa pet)

Agility
Moment 1: Råttan var utåtriktad och intresserad av hindrena. Behöver arbeta på samarbete mellan förare och råtta. Föraren hade behövt sätta lite tydligare gränser och inte ge riktigt så mycket frihet. Föraren bryter 02.59.

2 HP
"Bra färg och typ"
"Bra träffsäkerhet"


Behöver jag säga att jag är mer än nöjd? =D

Födelsedagsbarn!

Egentligen en dag för sent nu, men bättre sent än aldrig! Westmale har blivit hela ett år nu! Födelsedagsråttan blev firad igår, med digestivetårta (bilder kommer) och idag med syrsa och zophobas. Bättre födelsedagsmat kan det nog inte bli ;o)

Mera gegga

Efter att ha använt köttkvarnen några gånger är jag MER än nöjd! Shit vad härlig den är! =D Först verkade den seg och dålig, men jag bytte till en större hålskiva och då jävlar! Snart behöver jag nog en egen frys till råttornas mat... Den lådan jag har nu börjar bli aaaalldeles för liten.

Och tack och lov så älskar ju då råttorna denna mat =)

Jag är räddad! Eller råttorna snarare...

Mamma har köpt en köttkvarn!! Så nu slipper jag ha sönder mixrar! =D

Vettigt 2

Paula: Nja, jag hittade ju på några av de andra också förut. Men deras har försvunnit? Förutom TIttis då, men den har ju sett (kännts) likadan ut sen jag fick henne. Så det är bara Westmale's som "spökar". Hon får medicin nu i alla fall, så får jag se om det går ner. Vill ju inte heller medicinera de andra "för säkerhetsskull".

Vettigt!

Har varit hos vetten idag med Westmale. Hennes knölar under hakan har blivit större nu... =( Ahlbergs trodde dock inte att det var skabb och abcesser utan att det var lymfkörtlarna eller nåt, så jag fick med mig Baytril hem och det ska Westmale få en gång om dagen i 14 dagar. Hoppas SÅ att hon blir bra av det! =( Min lilla älskling ska vara frisk...

Rådisträff hos Lena!

Var jag på igår ja =) Skoj! Var lite folk där som man kände igen - Lena (förstås), Paula, Kicki, Lina och Nidnal (som jag inte vet vad hon heter på riktigt =P). Sen var det några fler som jag inte kände igen sedan innan. Saiop från forumet var också med, och det visade sig att vi går i samma skola! Såg henne inte idag, men vi är på olika plan ändå...

Tääääääänk vad gärna jag vill utöka råtteriet, skaffa en hanflock och verkligen kunna lära mig lite mer råtta! Jag vill bli duktig jag med =/ Och någon gång i framtiden - när jag blivit duktig, vill jag också föda upp =( Men det känns så långt bort just nu...

Förbannat ÄCKLIGT!!!!!!

Jag är väldigt snäll mot mina råttor egentligen. Idag stod jag och mixade hjärta, lever och njure och det var SÅ äckligt! Trodde jag skulle klara det bra nu när jag redan har hållt på med hjärta en gång. Men inte då... Uhh... Dessutom pajade mixern - det började ryka ur den =P Så jag fick mixa resten med stavmixern och det är verkligen inte kul!

MEN! Vad får jag ut av det här då? Det blir mycket lättare att ge råttorna bra mat när den är färdigmixad och bara behöver tinas. Jag kan ha lite problem här hemma med att hinna ta av maten som är kvar innan mamma ger den till hundarna nämligen ^^ När jag får ork och lust ska jag fixa mer röror, men med vanligt kött i istället. En räkröra kanske förresten?

Nystädat nu iaf =)

NU har jag äntligen städat buren... Och stått och gjort rent gallret i över en timme. =P Det är det allra jobbigaste med städningen verkligen! Får använda både trasa och svamp och verkligen stå och gnugga minsta lilla bit på gallret.

Råttorna springer omkring som dårar och ska "springa in" den nya inredningen. Nu har dom lite att göra i alla fall. Och maten ligger och tinar uppe i köket.

Råtthjärta eller rått hjärta?

Vet ni! Jag har gett råttorna HJÄRTA!!! Och de var helt galna i det! Jag har haft svårt att äta kött i flera dagar efter det, men det var det värt ändå. Det är jättenyttigt och jag har hört att Grodan ger sina råttor det ibland. Gjorde rätt mycket mat och mixade allt, så jag frös in i plastpåsar. Igår gjorde jag en röra med fisk också.

RSS 2.0