Sushi!

Paula! Du ska få höra lite om Sushi! För det första så växer hon som en dåre! Har inte vägt sen förra gången jag skrev, men hon börjar bli lika stor som Westmale! Übersnäll mot andra råttor och gör ingenting alls mot någon annan. Har lite snabba "en-sekunders-häng" men så förväntar jag mig inte heller något gubbhäng hos unga honor... =P Jag skulle helt klart kunna ta en kull på henne själv när hon har åldern inne! Så jag tycker du borde ta en till kull på Sasha - dessutom fick hon ju bara ett fåtal ungar så en kull till borde hon väl klara? =)

Usch då...

Det går inte så bra för mig att komma ihåg/orka skriva här =/

Vägning!!

Jag har ju glömt bort att väga rådisarna =( Jag tror att Sushi fortsätter gå upp i vikt. Matvrak som hon är!

Skola nu då! =)

Nu har skolan satt igång! =) Mao mindre tid framför datorn... Men råttorna glöms inte bort! Bara bloggen. =(

Bilder i bilddagboken

Jag la upp lite bilder i bilddagboken igår förresten! Kika gärna där! (öppnas i nytt fönster)

Nystädat =)

Nu har jag städat igenom hela buren och flyttat ut den till trappen. Ska se om vi flyttar akvariet idag, annars får den nog stå kvar där. Flyttar vi akvariet så flyttar jag dit buren =) Och hoppas SÅÅÅÅÅ på att det ska funka med familjen...

Haha!

Nu har jag sålt burarna vidare! Jag har gett bort mina gerbiler nu, och den tjejen vart helt till sig eftersom hon själv behövde burar. Så hon fick köpa dom ^^ Nu slipper jag ha dåligt samvete!

Farligt, farligt...

Det är farligt att åka på loppis... Kom hem med två transportburar till =P Så nu har jag fyra likadana... Men dom är så perfekta dom burarna - C9 eller vad dom heter. Tror det är många fler som har såna när de stället ut. Även om jag kanske inte riktigt behöver 4 transportburar för att ställa ut två råttor! xD Men när de bara kostade 30kr/st så kunde jag inte hålla mig.

Westmale fick följa med också. Hon är inte det minsta rädd trots all rörelse och allt ljud! Hon försöker bara krypa ner i tröjan och sova ^^

Jag har bara...

... inte orkat skriva här... Tar det imorgon =P Råttorna är inte bortglömda.

Skit då ='(

Pappa gnällde på att buren luktar och jag kommer att få ett helvete om jag ska ha en bur ute i biblioteket... Men det klart som fan att det luktar i mitt rum när det är så litet och instängt... Trots en nystädad bur så luktar rummet ändå. Får försöka vädra mer också. Men då måste jag rulla ut buren ur rummet. För fönstret kan inte vara öppet om råttorna är där.

SUCK!

Och självklart har jag mensvärk också... Som fan...

Städa, städa, städa! =)

Jag tycker jag har varit jätteduktig de senaste dagarna! Jag har städat buren _varje dag_. Inte tömt allt och så iofs, men bytt allt tyg, städat ur toalådorna, torkat av hyllorna med vatten och diskmedel (och sköljt av sen) och torkat av gallret. Plus att jag går och torkar av hyllorna efter Westmale hela tiden, det är hon som går och kissar där ;o)

Igår gick jag på promenad med Sushi och Westmale. Försöker miljöträna så mycket som möjligt. Bara det att dom kryper ner i tröjan och sover istället... Suck!

Det gick åt helvete med Fäbodenburarna... från 635kr till 1200kr för att jag ville ha ett tätare nät... =(

Idag förresten...

Idag har de fått välling, fisk, potatismos och falukorv. Försöker hålla efter buren hela tiden nu, för att familjen ska kunna hålla med om att det inte luktar om dom =P Men det är ju bara för att jag har haft stängd dörr hela tiden, så dom har inte vant sig vid lukten som jag har! Jag vill ju inte att dom ska förstöra mitt råttande med sitt gnäll =(

Varför ska det vara så svårt?

Jag försöker hitta en bur. En voljär eller stor bur, till ett bra (billigt) pris. Går det? NEJ. Alla burar finns i skåne eller luleå. Eller så kostar de mer än vad de gör nya. Dessutom var jag så inne på att köpa en bur från Fäboden, och så visar det sig att deras nät är ALLDELES FÖR STORA!!! FAAAN! Inte ens minsta storleken på nät var ju lagom =( 1,2*2,4cm kommer säkert små bebisar igenom... Annars hade det ju varit helt underbart med en 100*100*50 bur för 735kr..!

Hopplöst...

Varför finns det inga superbilliga burar när man VILL hitta dom? ='(

Lördagsgodis... en måndag!

Yes, var på djuraffären idag igen och köpt med mig Zophobas. Och de älskade det lika mycket den här gången också - om inte mer! Har kikat på burar också, och frågade om dom hade några begagnade. Men typiskt nog hade de precis sålts. Annars idag då... Odjuren har fått lite frukostgröt. Än så länge inget mer, ska se vad syrran och mamma tänker käka till middag... Jag och pappa käkade upp resterna av pastan.

Apropå lukten så kommer den från hyllan under mitt skrivbord ^^ Den glömde jag helt bort när jag städade, och det ligger en nedkissad tygbit där och stinker. Och jag var för lat för att ta bort den igår när jag upptäckte den...

Today...

Idag har det städats för fullt! Buren är renstädad, mitt rum är städat och så har jag dessutom städat hela nedervåningen! Nu får rådisarna tillbringa kvällen med öppen burlucka och njuta av den pastasallad med ost- och skinksås de fått =) Frukostvälling har de fått också.

MEN... trots all städning så är det något som luktar... =/ Varför??

Vägning

Dags för vägning igen, förra vägningen inom parentes:

Sushi: 311g (264g)
Westmale: 396g (356g)
Clementin: 268g (255g)
Cocos: 310g (300g)
Titti: 274g (251g)

Trötter

Både igår och idag har jag varit så jäkla trött... Trots att jag gick och la mig 23 igår, så vaknade jag klockan 10 idag - av en påminnelse på mobilen som började pipa! Har varit så seg att jag inte ens orkat skriva här =P Igår fick de i alla fall lasagne med majs. Och idag har de än så länge fått välling som sen frukost.

Paula: Du undrade varför jag avlivade Lien, hon hade en tumör som var stor som en pingisboll ungefär... Det hade börjat skavas bort hår från den, så jag kände att det var dags.

Sov gott Lien...

Nu har Lien fått somna in hos veterinären. Det gick snabbt och bra och hon pep inte ens. Sov gott sötnos!

Frukost... äh, vad fan...

Jag orkar inte skriva varje gång dom får frukost nu, jag har ju kommit ihåg det varenda dag ändå! =D Idag blev det välling iaf. Med en liten skvätt olivolja.

Idag blir flocken en råtta mindre =( Lien ska följa med till veterinären och avlivas. Pälsen på hennes tumör har börjat skavas bort, och den är riktigt stor nu... Hoppas det går bra, med inte allt för mycket pip... Sånt skär i hjärtat =(

Tråkigt väder =(

Det är synd att det är så tråkigt väder (kvavt, mulet) för jag hade gärna gått på promenad med nån av dom igen =( Men det är inget bra promenadväder, och jag vill inte riskera att nån av dom blir förkylda... Soooommaren, var tog du vägen?

Larvigt!

YES! Jag har gett mina små odågor MJÖLMASK! Eller Zophobas eller vad de nu heter. Tjejerna blev HELT tokiga!! Dom vart helt galna och alla sex maskarna försvann på två röda. Det ska jag fortsätta ge dom ibland!

Frukostgröt

Nu fick råttorna lite sen frukostgröt också =) Matgalningar! Igår fick jag lite ryck förresten, och satte in 4 vattenflaskor och en vattenskål till dom! För att de ska slippa gå så långt för att dricka.

Viktökning

Vägde Sushi idag igen, för att se om hon går upp i vikt något och hon har gått upp 20 gram!! På två dagar! Fast jag tror hon har ätit en del precis. Men ändå!! =D

Promenix!

Kom precis hem från en liten råttpromenad! =) Tror den var rätt uppskattad av råttorna, även om dom var mer intresserade av att ligga och sova i luvan. Vilket nästan slutade i att jag blev strypt =P Det är tungt att ha nästan ett kilo råttor i luvan. De lyckliga var Westmale, Sushi och Titti.

Helt jävla omöjligt!!

Sitter och försöker klippa klorna på Westmale och Sushi, och det är ju HELT JÄVLA OMÖJLIGT!!! Och folk säger att man ska hålla råttan OCH tassen i samma hand. Jag gråter snart av frustration!

Nystädad bur och välling

Nu har jag städat buren (ute, mellan regnskurarna) och hängt in mängder av saker. Bävar inför nästa städning xD Sen fick de lite välling också som de genast doppade tassarna i och sprang omkring och kladdade med. SUCK!

Maaaatskååååål

Jag har inget annat att göra så jag lägger upp bilden på matskålen också ^^ Intresseklubben kan få penna och papper här.
image3

Vad behöver en råtta egentligen?

När man läser om vad man ska ge för mat till råttor, så är det alltid sådär att "växande råttor ska ha annan mat än gamla" och de ska ha si och så många procent protein osv. De ska ha rätt/bra näringsvärde (vad är rätt/bra!?) Det skulle vara jättespännande att lära sig och verkligen vara säker på att maten man ger är så bra som den bara kan bli! Men var lär man sig sånt!?

Mat idag också

Nu har de fått en härlig blandning bestående av ris, potatis, kassler, gurka, tomat och fläskkarré =D Så som dom beter sig när dom får mat, så kan man tro att jag svälter dom =P Men ändå får dom bra mycket mer mat än dom kan äta upp!

Kloklippning..!? Alltså... HUR!?

Hur lyckas man egentligen klippa klorna på spralliga små tjejer? Westmale HATAR att bli fasthållen och sprattar och piper som en galning. Det funkar inte ens om vi är två! Att fila funkar inte heller, då vickar jag bara tårna fram och tillbaka eftersom jag aldrig lyckas få ett bra tag om tassen. Jag får röda, svidande märken på axlarna så fort jag har en råtta på axeln och tårar i ögonen för att det rivs så. Men huuur? ='(

HUR GÖR MAN!?

Blåbärsris!

Blåbärsris!

Frukostvälling

Nu har dom fått lite välling till frukost. Det är så härligt att se när dom blir heeelt galna och verkligen gör ALLT för att få först/mest. ^^ Buren har blivit jätteskitig på bara ett par dagar nu ='( Nedkissade blåbärsris, räkrörasmet, tidningspapper och det blir såååå skitigt!

BLOD!!!

Hehe, nä... Men jag har trott det flera gånger nu! De fick nämligen blåbärsris med blåbär på =) Om dom har ätit på det vet jag inte (har inte kollat så noga) men däremot gnagt ner det fina knippe jag hängt upp. Jag fick ett vackert tassavtryck av blåbär på fingret av Sushi. ^^

Gröt och grönt!

Nu har jag fixat lite havregröt (banan-päron eller nåt) som dom ska få av så snart den svalnat och tidigare idag fick dom maskrosblad som var väldigt populärt! Har tyvärr inte så många ställen att plocka maskrosblad på, eftersom vi ju har två hundar som skiter och kissar överallt... Men i mammas rabatt (haha) brukar de inte göra sånt, så där kan jag plocka ^^ Jag har förbjudit mamma att rensa bort dom!

Räkstink...

Fy f**n vad det luktar om räkor! Det var nog tur att jag ställde in buren i mitt rum igen, för annars hade jag nog fått hela familjen på mig =P Har tagit bort skålen och torkat av den superkladdiga hyllan, men det stinker skit ändå! Nu har jag i alla fall vägt de små skitungarna:

Lien: 305g
Westmale: 356g
Titti: 251g
Cocos: 300g
Clementin: 255g
Sushi: 264g

Dom är ju jättesmå! =( Måste göda dom massa!

Jahapp...

Då tänkte jag börja försöka skriva ner lite mer om mina råttors liv då =) Mest för min egen skull då, för att minnas när jag gjorde vad och för att bättre komma ihåg saker jag lätt glömmer bort. Som att väga dom regelbundet till exempel. Och att ge dom räkor oftare (ajajaj på mig..!).

Idag har de då fått räk- och potatismosröra. Den var VÄLDIGT populär trots att den luktade skit... Själv har jag varit på råtträff hos Babbett idag och träffat henne, Tilda, Kickan och Grävlis! Väldigt skoj, men bussbiljetten hade kunnat vara lite billigare... 64kr fattigare... =( Något mer än mat har jag inte hunnit fixa åt råttorna, har jobbat idag och varit på råtträffen. Men så är det första dagen dom sitter i buren på drygt två veckor också =) Dom kan gott sova lite extra!

RSS 2.0